EL MEU CLUBCLUB CICLISTA ESQUENAPELATS L'ESCALA – LAS DUNAS c.c.esquenapelatsescala @gmail.com

Seguidores

diumenge, 4 d’abril de 2010

BTT PUIG NEULOS..........RANDONNEES.....DC6 L'Albera

Avui hem sortit des de Cantallops a fer btt i aprofitar per veure l'avio que es va estimbar fa més de 20anys degut a un incendi i  
hem aprofitat per pujar al Puig Neulos. 
La ruta ha estat guiada pel sherpa Mia. 
Hem passat per la zona francesa: camins de pista ample peró durs degut a les pujades.      Hem pujat a molt bon ritme, jo avui   provava els 2 plats 38-26...la veritat és que les sensacions han estat inmillorables. Recomanar-ho a tothom ja que permet aprofitar en tot moment el plat gros. Hem pedalat 3,5hores aprox.....hem fet uns 57km segons el sherpa, amb ganes de tornar-hi. Aquí us penjo unes fotos del meravellos dia. Els bikers de la sortida erem Jo, Mia, Marc Calabria, Jordi Garrido, David...........salut.   El 19 de juliol de 1986, a primera hora del matí, es va iniciar un incendi en un vehicle a El Portús (França). Pocs es podien imaginar que aquell dia, el foc sembraria el caos per tot l’Empordà.
Les flames, amb l’ajuda de la tramuntana es van estendre ràpidament, i malgrat els esforços dels serveis d’emergència francesos, van travessar la frontera i va obligar a tallar l’autopista A-7 i la N-II. El foc ja estava afectant tota la serra de l’Albera, i el que anava camí de ser un gran desastre natural va prendre connotacions de tragèdia quan, cap a dos quarts de dues del migdia, un hidroavió francès es va estavellar entre Requesens i La Jonquera. Enmig del caos regnant, aquell va ser el moment més crític de la jornada.

El DC-6 de la protecció civil francesa, va sortir de la base de Marignane, a Marsella, cap a la una del migdia i la torre de control li va perdre el rastre cap a dos quarts de dues. Testimonis presencials van confirmar que cap a aquella hora un avió s’havia estavellat més amunt de Requesens.
Els quatre tripulants, el pilot Jean Pierre Davenat, copilot Jacques Ogier, mecànic Roland Denard i l’ajudant Jack Le Bel van morir a l’instant. En aquell moment es va apuntar que el fum i la tramuntana, de més de 120 km/h, van intervenir directament en el desastre del DC-6.

Aquell dia l’Empordà va cremar per tots quatre costats, a la nit l’espectacle era Dantesc hi havia incendis a Llers, Pont de Molins, Biure, Capmany, La Jonquera, Cantallops, Garriguella, Palau-Saverdera, Cadaqués i Roses. El resultat va ser d’unes 16.000 hectàrees cremades. Es van mobilitzar Bombers, Guàrdia Civil, Policia Nacional, Mossos d’Esquadra, Creu Roja, Policies Locals, forces de l’Exèrcit i un munt de voluntaris. Tots ells van treballar fins a l’extenuació.

Avui el paisatge que podem gaudir torna a ser verd, i les restes del DC-6 encastat a la serra de l’Albera son un testimoni de què fets com aquell no han de tornar a repetir-se mai més. La memòria d’aquells quatre joves francesos perdent la vida per apagar un foc ha d’estar sempre present entre la tramuntana que xiula a través la ferralla del DC-6 de l’Albera.


Hoy hemos salido desde Cantallops para hacer btt i aprovechar para ver  el avión que se estrelló hace más de 20años debido a un incendio y hemos aprovechado por subir al Puig Neulos. La ruta ha sido guiada  por el sherpa Mia. Hemos  pasado por la zona francesa:  caminos de pista ancha pero duros debido a las fuertes subidas. He subido a muy buen ritmo,  hoy probaba los 2 platos 38-26...la verdad es que las sensaciones han sido inmejorables. Aconsejar a todo el mundo ya que permite aprovechar en todo momento el plato gordo. Hemos estado 3,5horas aprox..... unos 57km según el sherpa, con ganas de repetirlo, aqui os cuelgo unas fotos del maravilloso día. Los bikers de la salida eramos: Yo, Mia, Marc Calabria, Jordi Garrido, David...........salud                                                          El 19 de julio de 1986, a primera hora de la mañana, se inició un incendio en un vehículo en Le Perthús (Francia). Pocos se podían imaginar que ese dia, el fuego sembraria el caos por todo el Empordà.
Las llamas, con la ayuda de la tramuntana se extendieron rápidamente y a pesar de los esfuerzos de los servicios de emergencia franceses, atravesaron la frontera y obligaron a cortar la autopista A-7 y la carretera N-II. El fuego ya estava afectando toda la sierra de la Albera, y lo que tomaba camino de ser un gran desastre natural tomó proporciones de tragedia cuando, hacia la una y media del mediodía, un hidroavión francès se estrelló entre Requesens y La Jonquera. En medio del caos regnante, ese fue el momento más crítico de la jornada.


El DC-6 de la protección civil francesa, salió de la base de Marignane, en Marsella, hacia la una del mediodia y la torre de control le perdió el rastro hacia la una y media. Testigos presenciales relataron que hacia aquella hora un avión se havia estrellado pasado Requesens.
Los quatro tripulantes, el piloto Jean Pierre Davenat, copiloto Jacques Ogier, mecánico Roland Denard y el ayudante Jack Le Bel murieron al instante. En ese momento se va apuntó que el humo y la tramuntana, de más de 120 km/h, intervinieron directamente en el desastre del DC-6.


Ese dia el Empordà ardió por los cuatro costados, por la noche el espectaculo era Dantesco; había incendios en Llers, Pont de Molins, Biure, Capmany, La Jonquera, Cantallops, Garriguella, Palau-Saverdera, Cadaqués i Roses. El resultado fué de unas 16.000 hectareas quemadas. Se mobilizaron Bomberos, Guardia Civil, Policia Nacional, Mossos d’Esquadra, Creu Roja, Policias Locales, fuerzas del Ejercito y muchos voluntarios. Todos trabajaron hasta la extenuación.
Hoy el paisaje que podemos disfrutar vuelve a ser verde, y los restos del DC-6 descansando en la sierra de la Albera son un testigo de que hechos como aquel no han de suceder nunca más. La memoria de esos quatro jovenes franceses que perdieron la vida por apagar un fuego tiene que estar sempre presente entre la tramuntana que silba a través la chatarra del DC-6 de la Albera.

2 comentaris:

EDU ha dit...

que os ca....n amb dos plats¡¡¡¡¡¡
estas fes un toro,
una ruta molt guapa
salut

Moi Llenas ha dit...

Ja ja ja estic fort he Edu!!!! la ruta es molt guapa te la recomanu salut..

LA BIBLIOTECA...cronicas y fotos antiguas

El botón que no hace nada El botón que no hace nada

visca CATALUNYA!!!

visca CATALUNYA!!!